Bestuur

Harry Scheermeijer (voorzitter)

  • Ik ben Harry Scheermeijer, een woon in het mooie Ooltgensplaat. In het werk heb ik veel te maken met beleidsontwikkeling binnen het sociaal domein (Wmo, Jeugdwet en Participatiewet). Daarnaast ben ik als pastor verbonden aan de Evangelie gemeente Flakkee in Oude Tonge.  De Christen Unie staat midden in de maatschappij. Een complexe samenleving, waarin de christelijke politiek een heldere en transparante lijn voorstaat. Als voorzitter ben ik primair bezig om de verbinding tussen de leden, de fractie en de samenleving te realiseren. Inspiratie en leidraad is daarbij de bijbel - Gods Woord voor alle mensen.

Miranda Grinwis (Penningmeester)

  • Mijn naam is Miranda Grinwis-Driesse en woon in Ouddorp. Naast mijn gezin verzorg ik de administratie voor het bedrijf Goeree Staal te Stellendam. Tijdens mijn opleiding Personeel & Arbeid aan de Hogeschool Ede kregen we bij het vak Politicologie de verschillen tussen de (christelijke) politieke partijen uitgelegd en voelde ik mij het meest aangesproken door de visie en standpunten van de RPF.

    De RPF en later de ChristenUnie is een partij waarbij Christenen uit vele verschillende kerken zich thuis voelen. Met vaste Bijbelse uitgangspunten en Jezus’ gebod om God en de naaste lief te hebben is het van belang dat Christenen ook in de lokale politiek actief zijn. Dit heeft er toe geleid dat ik lid ben geworden van de RPF jongeren, de RPF en later de ChristenUnie.

    Sindsdien heb ik diverse functies vervuld waaronder Gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Goedereede. De nieuwe gemeente is een mooie uitdaging voor ons als partij maar zeker ook voor mij als persoon. Bestuurlijk is het anders geworden maar het zal ook nu weer een mooie kans zijn om onze christelijk sociale geluid tot uitdrukking te brengen!

Martijn Hoogmoed (Algemeen lid)

  • Ik ben Martijn Hoogmoed en ben woonachtig in Dirksland. In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Goeree-Overflakkee als beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling. Binnen het bestuur heb ik de functie van algemeen bestuurslid. Ik probeer na te denken over de punten die we als ChristenUnie op Goeree-Overflakkee willen bereiken en vergader met het bestuur.

Angelina Kievit (Secretaris)

  • Mijn naam is Angelina Kievit-van der Velde en ik woon in Dirksland. In het dagelijks leven ben ik behalve vrouw en moeder, werkzaam bij een administratiekantoor in Middelharnis en in een verzorgingshuis te Dirksland. In beide functies houd ik mij vooral bezig met boekhoudkundige werkzaamheden. Daarnaast verzorg ik ook de administratie voor het landbouwbedrijf van mijn vader en broer. Verder ben ik actief als vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente van Dirksland en doe hier veel dingen met veel plezier, maar vooral betrokken zijn bij de puberjeugd en ook de organisatie van muziekgroep Difference heeft wel mijn hart. Ik ben de afgelopen zes jaar actief geweest in de Medezeggenschapsraad van de CBS Prins Maurits in Dirksland als secretaresse. Mijn termijn zit erop en voor mij is er daardoor weer ruimte voor nieuwe dingen. Sinds begin 2017 ben ik betrokken geraakt bij de ChristenUnie Goeree-Overflakkee waar ik met veel plezier in het campagneteam heb meegedraaid en ondertussen ook als secretaris in het bestuur ben terechtgekomen. Ik vind het mooi om als christen actief te mogen zijn voor een partij met de bijbel als uitgangspunt. Het is belangrijk om een partij te zijn waar écht iedereen zich welkom voelt en waar naar iedereen omgekeken wordt. Samen - voor een mooier eiland!

Elma Tanis-Keijzer (Politiek bestuurslid)

-