Recreatie

Recreatie

Recreatie is belangrijk voor het eiland: enerzijds als toeristisch product en anderzijds voor de inwoners. De bestaande voorzieningen dienen op een goed niveau te blijven en waar mogelijk gemoderniseerd te worden. Nieuwe initiatieven voor fietsroutes en kanotochten worden welwillend benaderd. De zwembaden liggen verspreid over het eiland en kunnen elk hun eigen profiel versterken. Het gemeentelijk bad in Stellendam wordt opgeknapt en dient mede als “slecht-weer-voorziening” voor de toeristen. Zwembad “De Gooije” te Dirksland is sterk als instructiebad, terwijl “De Staver” een all-in concept uitdraagt met bowling, tennisbanen, horeca en sporthal. De sportparken vervullen een nuttige functie voor de beoefening van de amateursport. Sportverenigingen kunnen ook een flinke bijdrage leveren aan het maatschappelijk cement en komen daardoor in aanmerking voor gemeentelijke subsidie.

Ouddorp heeft een prachtig landschap, dat willen we als ChristenUnie graag zo houden, tegelijkertijd beseffen wij dat Ouddorp enorm belangrijk is voor onze economie. Als ChristenUnie zoeken we naar een goede balans tussen natuur en recreatie. We moeten er voor zorgen dat onze kroonjuwelen, zoals het zandwallengebied en het schurvelingenlandschap, behouden blijft.

We zetten ook in op bevordering van recreatieve ontwikkelingen op Oostflakkee, hierbij willen het permanent bewoonbaar maken van huizen op recreatieve grond bespreekbaar maken en initatieven ondersteunen en faciliteren. Een voorbeeld is het Fort in Ooltgensplaat. De ChristenUnie zet zich in voor de versterking van de economie en recreatieve ontwikkelingen op Oostflakkee.

Daarnaast gaan we voor een versterking van ons culturele erfgoed, de historische kern van Goedereede is hier een prachtig voorbeeld van. Het culturele erfgoed is een van onze visitekaartjes voor ons eiland. 

  • Inzet op kwalitatieve hoogstaande parken
  • Inspraak van burgers, initatiefnemers en belangenorganisaties 
  • Versterking van het culturele erfgoed

Terug naar overzicht